Issue with Ubiquiti Cameras & Alexa --> Not responding



  • ******Good afternoon, since a while I’m using monocle incl. the Alexa Skill with various Ubiquiti cameras incl. doorbells. Roughly two days ago the cameras suddenly started to make trouble. If I was asking Alexa “Alexa plz show me Garage” I got the feedback “Camera is not responding” - What was very unusual.

    Looking into the protocol I could see the following

    MONOCLE RTSP SERVICE - INITIALIZED
    stdout
    14:43:30

    stdout
    14:43:30
    FQDN = 0……mproxy.io
    stdout
    14:43:30
    HOST = 192.168.X.XXX
    stdout
    14:43:30
    PORT = 443
    stdout
    14:43:30

    stdout
    14:44:35
    2021-09-19T14:44:35.944Z [ERROR] [Monocle Error] read ECONNRESET
    stderr
    14:44:35
    [ ‘[Monocle Error]’, ‘read ECONNRESET’ ]
    stderr
    14:44:35
    [Monocle Disconnected]
    stdout
    14:44:35
    [Monocle Reconnecting] … in 5 seconds (attempt #1)
    stdout
    14:44:40
    [Monocle Connecting]
    stdout
    14:44:41
    [Monocle Connected]
    stdout
    14:44:41
    [RTSP Server Registered]
    stdout
    14:44:41

    It seems that if call my Alexa device that monocle is crashing immediately and can therefore not answer properly ? Did anybody currently got the same issue****** ?



  • I did not several trials with the following results

    My public FQDN = 04943561-155d-40e2-af3a-xxxxxxxxxxxx.mproxy.io can be pinged
    Everytime I call a camera with Alexa monocle crashes and is unable to reconnect

    [Monocle Disconnected]
    [Monocle Reconnecting] … in 11 seconds (attempt #2)
    [Monocle Connecting]
    2021-09-20T16:18:11.260Z [ERROR] [Monocle Error] getaddrinfo EAI_AGAIN api.monoclecam.com:443
    [Monocle Disconnected]
    [Monocle Reconnecting] … in 19 seconds (attempt #3)

    It would really be great if somebody can give some insights why this is happening



  • It would be great to get some comments / support by monocle to understand what is going on or what has changed

    FQDN = 04943561-155d-40e2-af3a-xxxxxxxxxxxx.mproxy.io
    HOST = 192.168.2.62
    PORT = 443

    2021-09-21T07:25:40.522Z [ERROR] [Monocle Error] Closing connection due to PING response timeout; last PING response received was at: [2021-9-21 07:20:40]
    [ ‘[Monocle Error]’,
    ‘Closing connection due to PING response timeout; last PING response received was at: [2021-9-21 07:20:40]’ ]



  • It’s said that nobody from monocle is responding / commenting. Found a good replacement in Home assistant - Bye, Bye monocle !


Log in to reply