[ENDPOINT RESPONSE] <-- [404 (Not Found)]



  • Ive been trying to get this setup and stuck at the point of having the gateway make a successfull connection.

    I have set DNS rebinding exceptions on the router, and have rtsp url working on VLC, however whenever trying to run via the Alexa skill i keepo getting the below error in the logs.

    Any suggestions on what else I can try would be greatly appreciated.

    [ENDPOINT RESPONSE] <-- [404 (Not Found)]

    2021-01-17T09:47:39.137Z [INFO] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] RTSP CLIENT SOCKET CONNECTED
    2021-01-17T09:47:39.264Z [INFO] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] RTSP CLIENT ATTACHED TO STREAM: SAMPLE (STREAM:3f06780a-ba1c-4527-bfa4-115901d9b1f8)
    2021-01-17T09:47:39.271Z [INFO] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] RTSP ENDPOINT SOCKET CONNECTED {192.168.188.176:554}
    2021-01-17T09:47:39.271Z [DEBUG] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] [CLIENT REQUEST] --> [DESCRIBE] rtsp://8e4acbae-27de-429e-aaa2-fb7099051a1c.mproxy.io:443/STREAM:3f06780a-ba1c-4527-bfa4-115901d9b1f8?session=8f0ee6f4-967d-4735-8768-d7002a540aec
    2021-01-17T09:47:39.271Z [TRACE] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] [CLIENT REQUEST] --> [HEADERS] {
    “accept”: “application/sdp”,
    “user-agent”: “Fire OS/6.0 stagefright/1.2 (Linux;Android 7.1.2)”,
    “cseq”: “1”
    }
    2021-01-17T09:47:39.271Z [INFO] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] RTSP ENDPOINT ATTEMPTING AUTHENTICATION: BASIC
    2021-01-17T09:47:39.272Z [DEBUG] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] [ENDPOINT REQUEST] --> [DESCRIBE] rtsp://192.168.188.176:554/Streaming/Channels/102
    2021-01-17T09:47:39.272Z [TRACE] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] [ENDPOINT REQUEST] --> [HEADERS] {
    “accept”: “application/sdp”,
    “user-agent”: “Fire OS/6.0 stagefright/1.2 (Linux;Android 7.1.2)”,
    “cseq”: “1”,
    “authorization”: “Basic c2ViOkpBQ0tKQUNLOTg3”
    }
    2021-01-17T09:47:39.280Z [DEBUG] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] [ENDPOINT RESPONSE] <-- [404 (Not Found)] <cseq=1> (session=undefined)
    2021-01-17T09:47:39.280Z [TRACE] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] [ENDPOINT RESPONSE] <-- [HEADERS] {
    “cseq”: “1”
    }
    2021-01-17T09:47:39.280Z [WARN] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] RTSP ENDPOINT RESPONSE ERROR: [DESCRIBE] = 404 (Not Found)
    2021-01-17T09:47:39.280Z [DEBUG] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] [CLIENT RESPONSE] <-- [404 (Not Found)] <cseq=1> (session=undefined)
    2021-01-17T09:47:39.280Z [TRACE] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] [CLIENT RESPONSE] <-- [HEADERS] {
    “cseq”: “1”
    }
    2021-01-17T09:47:39.285Z [INFO] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] RTSP CLIENT SOCKET CLOSED
    2021-01-17T09:47:39.285Z [INFO] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] RTSP CLIENT DETACHED FROM STREAM: SAMPLE (STREAM:3f06780a-ba1c-4527-bfa4-115901d9b1f8)
    2021-01-17T09:47:39.286Z [INFO] [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>] RTSP ENDPOINT SOCKET CLOSED [192.168.188.181:34576 <HJ7TPtZJd>]



  • I see this 404 (Not Found) result and rtsp socket closed intermittently on Yi Home 1080P cameras running the Yi Hack third party rtsp firmware. They also work fine, intermittently, with the monocle-gateway and with VLC. I need to set up ssh into one or more and see if I can get a notion of what’s happening on that side and confirm that the cam is actually serving a 404.

    What kind of cams are you running?



  • They all work consistently with the Yi Home Android app, which is presumably not using RTSP because it’s not a native service/protocol in the vendor firmware.



  • Did you get to the bottom of this? I am seeing something similar with Eufy cameras (running factory default firmware). I can confirm they work in VLC and in their own native app.


Log in to reply