Invalid WebSocket frame: RSV1 must be clear



  • Same here. Registered as new User. Connection worked. A hour later i get

    “Mar 24 13:34:22 iobroker monocle-gateway[8994]: 2021-03-24T12:34:22.866Z [ERROR] [Monocle Error] Invalid WebSocket frame: RSV1 must be clear
    Mar 24 13:34:22 iobroker monocle-gateway[8994]: [ ‘[Monocle Error]’,
    Mar 24 13:34:22 iobroker monocle-gateway[8994]: ‘Invalid WebSocket frame: RSV1 must be clear’ ]”



  • I’m trying to get to the bottom of this issue but its difficult when I’m unable to reproduce it locally.
    I have made some additional changes on the server side. Let’s see if that helps the problem.

    Please post back here if you continue to get “Invalid WebSocket frame: RSV1 must be clear” errors.

    Thanks, Robert



  • Problem solved! Thanks!

    Maybe i could help you with debugging from my maschine? I’m a developer also. So feel free to contact me.



  • @Monocle I am getting the same issue!



  • @Monocle
    Mar 31 23:57:53 raspberrypi monocle-gateway[441]: [Monocle Connecting]

    Mar 31 23:57:54 raspberrypi monocle-gateway[441]: [Monocle Connected]
    Mar 31 23:57:54 raspberrypi monocle-gateway[441]: [RTSP Server Registered]
    Mar 31 23:57:54 raspberrypi monocle-gateway[441]: 2021-03-31T22:57:54.125Z [ERROR] [Monocle Error] Invalid WebSocket frame: RSV1 must be clear
    Mar 31 23:57:54 raspberrypi monocle-gateway[441]: [ ‘[Monocle Error]’,
    Mar 31 23:57:54 raspberrypi monocle-gateway[441]: ‘Invalid WebSocket frame: RSV1 must be clear’ ]
    Mar 31 23:57:54 raspberrypi monocle-gateway[441]: [Monocle Disconnected]
    Mar 31 23:57:54 raspberrypi monocle-gateway[441]: [Monocle Reconnecting] … in 6 seconds (attempt #1)



  • Same here. Restarted the gateway and rebooted the server several times. (Linux casemedia 5.4.0-1032-raspi #35-Ubuntu SMP PREEMPT Fri Mar 19 20:52:40 UTC 2021 aarch64 aarch64 aarch64 GNU/Linux)

    Double checked nothing else is listening on 443 (this is not that problem).

    Apr 02 09:53:29 casemedia monocle-gateway[2064]: [Monocle Connected]
    Apr 02 09:53:29 casemedia monocle-gateway[2064]: [RTSP Server Registered]
    Apr 02 09:53:29 casemedia monocle-gateway[2064]: 2021-04-02T09:53:29.654Z [ERROR] [Monocle Error] Invalid WebSocket frame: RSV1 must be clear
    Apr 02 09:53:29 casemedia monocle-gateway[2064]: [ ‘[Monocle Error]’,
    Apr 02 09:53:29 casemedia monocle-gateway[2064]: ‘Invalid WebSocket frame: RSV1 must be clear’ ]
    Apr 02 09:53:29 casemedia monocle-gateway[2064]: [Monocle Disconnected]
    Apr 02 09:53:29 casemedia monocle-gateway[2064]: [Monocle Reconnecting] … in 9 seconds (attempt #1)



  • I have reverted to restoring a backup of the previously “known” working server to see if this gets rid of the ‘Invalid WebSocket frame: RSV1 must be clear error. Please let me know if you continue to get this error. It seems like all this started happening after a recent server upgrade so I have reverted back just to see if the problem goes away.

    Thanks, Robert



  • Hi,
    it works again for me
    thanks



  • @Monocle
    Splendid. Working again for me too, gateway starts cleanly.
    Thank you.



  • @Monocle Working again for me also 👍


Log in to reply